Предизвикалият големи дебати строеж на Шофьорския плаж в местността Алепу няма да бъде спрян от екоминистъра Емил Димитров. Това стана ясно от думите му пред журналисти в Бургас. Той подчерта, че по случая трябва да се произнесат прокуратурата и компетентните органи, а към момента не сме чули какви са точните планове на инвеститора.

"Няма да спра проекта, ако това питате. Знам, че ви е мерак на всичките да ходя като една екологична бухалка и да спирам това, което на някого не му харесва!", категоричен беше министърът.

Той каза още, че МОСВ не е било търсено при оформянето на документацията на спорния проект.

"Видях го по телевизията, много интересен обект. Не ми прилича на защитна стена, но предполагам, че пред него ще има хотел. Може би по проект е много хубав хотел. (...) Има един инвеститор, който го прави - не го чувам него, чувам всякакви други хора, но не и него. Ако някой ще се произнесе, трябва да се произнесе инвеститорът, собственикът - да каже каква идея имал, какво поръчал, какво са му направили. Вие ме занимавате с това кой проектирал водопровода, канализацията, на кого не му харесвала гледката", заяви Ревизоро.

На въпрос дали екологични казуси като замърсяването на Варненското езеро и "Паша дере" са изгонили туристите от България, Димитров подчерта, че пандемията е виновна за празните хотели. "Не знам дали има мръсна вода, или няма мръсна вода, не ми формулирайте въпроса и отговора - нито раздавам син флаг, нито кафяв флаг по българското Черноморие", каза Димитров.