Спешна проверка на строителния надзор на плажа Алепу край Созопол. РДНСК-Бургас се самосезисира заради снимка, разпространена в социалните мрежи. Според групата Бетономорие започналият като укрепване на брега строеж е достигнал четири етажа и така на мястото реално се е появила масивна сграда.

Строителните дейности за момента са спрени, обявиха от фирмата изпълнител на проекта. В момента обектът е ограден и обезопасен, навсякъде са поставени предупредителни табели, а районът постоянно се почиства.

От строителната камара в Бургас заявиха пред БНР, че има различни технологии за укрепване на свлачища, а тази била с използването на контрафорси и стоманобетонни кубове. 

Техническият ръководител Симеон Тодоров обясни, че свличанията на земна маса продължават и поясни на какъв етап е строителството:

"Според указателната табела, укрепваме свлачището - първи етап. Извършваме строително - монтажни работи. Връзваме армировка, сглобяваме кофраж. Не мога да кажа дали после ще се ползва за жилищна сграда или не. Укрепването трябва да приключи максимално бързо. За втория етап не съм виждал нито проект, нито идея, нито работен, нито никакъв".