Две от децата са открити извън столицата, едно от момичетата - в района на София.

Децата са в добро здравословно състояние.

Полицаите от СДВР, психолози и инспектори от Детска педагогическа стая продължават работата за изясняване на всички обстоятелства, свързани с часовете на отсъствието им от дома.

Две момичета - на 13 и 14 години, и момче на 13 години, бяха в неизвестност от петък, когато напуснали "Дом за деца от семеен тип" в столичния квартал "Люлин".

През целия вчерашен ден и изминалата нощ продължи издирването на Димитър, Мая и Иванка. Късно през нощта полицаите са намерили изчезналото момче и едно от момичетата в монтанското село Габровница. Децата са избягали при лелята на едното от тях. Патрул на СДВР ги е откарал обратно в София, предаде БНР.

Другото момиче е открито в столицата. В момента полицията изяснява с кого е било то, тъй като детето е разказало пред служителите на МВР, че е било с по-възрастен мъж.

Най-вероятно трите деца са взели решение сами да избягат, но са се скарали помежду си заради мобилен телефон и са се разделили.

По случая с издирването им са работили няколко дирекции на полицията в страната. Вероятно децата ще бъдат върнати в Дома за настаняване от семеен тип в столичния квартал "Люлин", откъдето изчезнаха на 7-ми октомври.