Според Борисов така е възприеман пътят ни към Брюксел преди време - "едва закърпен мост, без никакви изолации, който на сезон поне по сто пъти се кърпи". Това е пътят към Брюксел и от Брюксел към София, както го прави правителството на ГЕРБ - дългогодишна гаранция и спестени средства, добави министър-председателят, цитиран от БТА.
Той призова шофьорите да спазват ограниченията, защото, по думите му, пътят е хубав и увлича в скоростта.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова отбеляза, че 240 хиляди лева се връщат в държавния бюджет като икономия от строителните работи. Парите ще бъдат прехвърлени за реконструкцията на кръстовището на ул. "Сребърна" и ул. "Луи Айер", където има проект за подобряване на условията за движение и за намаляването на престоя на автомобилите. Кметът на столицата отбеляза и факта, че реконструираният път се открива девет дни по-рано от договорения срок - 6 декември. Това ще бъде от полза и на шофьорите, и на пътниците, и на хората, които работят в логистичните центрове в този район, каза Фандъкова.

Подменени са шахтите и са изградени така, че вече не се усещат при преминаване. На церемонията присъстваха вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и министърът на отбраната Аню Ангелов. Строителните работи по обекта са изпълнени за 122 дни, а стойността на ремонта на бул. "Брюксел" е 16,19 млн. лева. При реконструкцията е изградена и първата у нас шумоизолираща стена - от двете страни на естакадата на булеварда.

Вижте видео от откриването на бул. "Брюксел"