В разгара на икономическата криза заради пандемията от коронавируса премиерът отново се похвали с успехи на правителството.

"България е единствената страна в ЕС, чийто дефицит няма да надвишава 3% от брутния вътрешен продукт през 2020 година. Това сочат данните от есенната икономическа прогноза на Европейската комисия, представена днес от еврокомисаря по икономиката Паоло Джентилони", написа Бойко Борисов в официалния си профил във Фейсбук.

"Според данните БВП на България ще се свие с 5,1% тази година, но ще нарасне с 2,6% през 2021 г. и с 3,7% през 2022 г. Това е поредното потвърждение на думите ми от вчера, че ще изправя държавата след кризата", заяви още министър-председателят.Премиерът вчера публикува няколко информации от дома си, където продължава да е под карантина заради коронавируса. Той обяви ясно, че няма да бъде затваряна държавата.

"Напротив, сега като ръководител се чувствам най-сигурен, знам какво е първата седмица, какво е втората, кога е тежко. Знам, че здравите трябва да работят, заразените да се карантинират, болните - веднага да се лекуват. Държавата няма да спира, психиката на хората трябва да е стабилна, страшно и гадно е, спор няма. Но преодолимо ли е? Преодолимо е! Заедно можем ли? Можем! Имаме ли всичко осигурено, гладен няма да остане никой. Ваксините започват да излизат. Февруари, март, април ще изправя държавата...", обяви той.