Изцяло затворен за движение е проходът Беклемето. Усложнява се обстановката в Североизточна България, снеговалежът продължава интензивно и имаме бурни ветрове с навявания по много от пътищата. Шофьорите по възможност да не пътуват в Североизточна България и по проходите. Всички магистрали са проходими при зимни условия. Това каза на брифинг Георги Терзийски, шеф на Агенция "Пътна инфраструктура".

Отпада ограничението за движението на автомобили над 12 т по АМ "Хемус" в Софийска област.

Проходите Петрохан и Шипка са проходими без ограничения. На Прохода на Републиката отпада ограничението за вериги за МПС над 12 т.

Остават ограниченията за движение на тежкотоварни МПС-та в проходите в Област Смолян и по направлението Белово-Юндола и Девин-Михалково.

"Нямаме информация за бедстващи хора и закъсали автомобили. Призовавам шофьорите, ако не е необходимо, да не пътуват в районите на Североизточна България и по проходите. Ако това е необходимо, нека да се оборудват с вериги и да бъдат подготвени за зимните условия. Шофьорите на тежкотоварните автомобили да спазват разпоредбите на органите на МВР. Където е необходимо, временно ще бъде ограничавано движението", каза шефът на АПИ.

"Има сигнали за неподготвени автомобили в проходите. В Прохода на Републиката всички автомобили без вериги бяха спирани, за да не затрудняват движението. Имаме няколко сигнала за паднали клони и дървета в Искърското дефиле и по направленията в Смолян. Те вече са отстранени", каза още той.

Призовават се шофьорите да не пътуват, ако не е наложително и задължително да са с подготвени за зимни условия автомобили.