Три протеста ще се проведат днес на 31-ата годишнина от началото на демократичните промени у нас на 10 ноември 1989 г.

Първата демонстрация е организирана от Отровното трио, което в условията на пандемия прекрати организацията на традиционния вечерен протест и започна по-редки акции през деня. След като и вчера бяха заедно с Мая Манолова от "Изправи се.бг" пред Министерски съвет, където поставиха болнични легла в знак на протест срещу проблемите в здравната система, днес тримата противници на управляващите ще проведат инициативата "Диктаторът Живков роди Тиква". Те отново ще се съберат в 12 часа на същото място.

"Подаряваме изложба на диктаторчето във връзка с годишнината от промяната в България. Всеки, който иска може да разпечата и да донесе снимка, която да МУ напомня откъде е тръгнал и докъде ни докара", призоваха проф. Велислав Минеков, адвокат Николай Хаджигенов и пиарът Арман Бабикян.

В 19 часа, пак пред Министерски съвет, ще се проведе протест под наслов "10 ноември: Промяна, а не подмяна! 31 години стигат!", организиран от Орловград - Протест Блокада, Палатков лагер пред Софийския университет и майките на деца с увреждания "Системата ни убива", 

"В ден 125 от нашето недоволство, се събираме единни, повече от всякога, за да довършим започнатото! Преди 31 години започнахме борбата за демокрация, но демокрация така и не получихме. Много други страни обаче успяха. Значи е възможно. Ще успеем и ние! В последните месеци, поставихме проблемите на обществото на дневен ред и вече никой не може да ги подмине. Сега е време за решителното действие. За една последна схватка със задкулисието и мафията. Народът срещу тях! Събираме се пред Министерски съвет, за да довършим историята на прехода и да положим новото начало на едно честно, проспериращо и наистина демократично общество", заявяват инициаторите във страницата на събитието във Фейсбук.

Час преди началото на протеста пред правителството пък ще има друга демонстрация. Тя ще е пред Здравното министерство и се очаква на нея да присъства доц. Атанас Мангъров - най-големият критик на управляващите в борбата с коронавируса. Митингът е срещу "неадекватните мерки и решения, които се налагат от управляващите във връзка с пандемията от COVID-19" и е подкрепен и от партия АБВ с лидер Румен Петков.

От формацията настояват за спазване на реалните рестрикции, които са в полза на борбата с пандемията, а не за вадене на политически дивиденти и всяване на паника.

В протеста ще участва още адвокат Иван Денев - баща на абитуриента от Велико Търново, който почина от коронавируса, и д-р Георги Тодоров - лабораторен лекар, практикувал с години в Република Гана, в условията на епидемии и зарази и притежаващ солиден опит с овладяването на пандемии, уточниха от АБВ.