Ако мечтаете детето ви да учи в спокойна и мотивираща среда, посетете изложение “Средно образование в чужбина”на 15 и 16 ноември в х-л Хилтън, София от 11 до 17ч.

На изложението ще бъдат представени над 20 елитни пансионни училища от Англия, Германия, Испания, Португалия, Швейцария и САЩ. Общата характеристика на училищата е, че учебните им програми са с целенасочена подготовка за успешен прием в едни от най-добрите университети в света.

За участие в изложението е необходима предварителна регистрация на www.bsfair-bg.com

В рамките на изложението ще бъдат представени различните академични програми: A-level, International Baccalaureate и американска диплома за средно образование. Освен това, детето ви ще може да положи изпити за прием и стипендии или просто да провери знанията си по английски език. Изложението предлага съпътстваща програма от безплатни презентации.

За българските ученици е най-подходящо да продължат образованието си в чужбина след 7-ми, 8-ми или 10-ти клас.

Сред изложителите се открояват:

  • d’OVERBROECK’S COLLEGE,OXFORD, който в класацията на в-к „Таймс” за най-добрите училища в Англия за 2014, заема престижното 14-то място;
  • ЕPSOM COLLEGE - едно от най-добрите училища за подготовка на кандидатстуденти за медицина;
  • MILLFIELD SCHOOL - предлагащо професионална академична и спортна подготовка, възпитало много олимпийски медалисти;
  • CATS COLLEGE – училището на пилота от Формула-1, Люис Хамилтън.
  • LYCEUM ALPINUM ZUOZ - сред чиито възпитаници са внукът на основателя на Порше – Фердинанд Порше; австрийският бизнес магнат и председател на борда на Фолцваген, Фердинанд Пих; Граф Фабер-Кастел, изпълнителен директор на световната компания за офис консумативи „Faber-Castell”.
  • Лондонските колежи DUFF MILLER COLLEGE, CHELSEA INDEPENDENT COLLEGE и LANSDOWNE COLLEGE, сред чиито възпитаници са актьорът Том Харди и братът на Кейт Мидълтън – Джеймс Мидълтън;
  • LORD WANDSWORTH COLLEGE – където е учил холивудският актьор Джулиан Сандс;
  • MERITAS FAMILY OF SCHOOLS - където се обучават децата на Тайгър Уудс, племенницата на Бил Гейтс, певицата Ариана Гранде и актрисата Обри Пийпълс;

Организатори на изложението са две от водещите български консултантски фирми за образование в чужбина СКАЙ ЛАЙНС и ЕДЛАНТА.