Второто издание на изложение „Дни на Италианското образование” ще се проведе на 12-13 октомври, от 11-18ч. в сградата на „Интерпред”, София. Изложението е част от инициативата „Седмица на италианския език и култура” и се организира под патронажа на “Италиански Културен Институт”, “Италианска търговска камара” и “Конфиндустрия България”.

„Дни на Италианското образование” е единственият специализиран форум за обучение в Италия, който ще представи осем от най-добрите италиански университети с програми на италиански и английски език. Българските студенти ще имат възможност да се срещнат лично с представители на институциите и да получат информация за програмите, изискванията за кандидатстване, крайните срокове и възможностите за стипендии. Предвидени са и презентации.

За регистрация и допълнителна информация: studyinitaly.bg

Сред изложителите се откроява POLITECNICO DI MILANO, един от най-реномираните университети за архитектура, инженерни науки и дизайн, класиран на първо място сред техническите университети в Италия според QS World University Ranking 2013. В изложението ще дебютират и неговият институт по мениджмънт MIP, който предлага топ MBA програми, както и консорциумът POLI DESIGN, тясно специализиран в областта на дизайна.

Интерес представлява и Римският държавен университет UNIVERSITY OF ROME TOR VERGATA, класиран в "Топ 50” на най-добрите университети в света с по-малко от петдесетгодишна история. Сред изложителите е и UNIVERSITÀ CATTOLICA DEL SACRO CUORE, чиито възпитаници са сред най-изтъкнатите италиански общественици: бившият председател на Европейската комисия Романо ПРОДИ, трима министър-председатели на Италия и осем министри. В изложението участва и UNIVERSITY OF PISA, който е направил най-зрелищен скок в QS World University Ranking за 2013, печелейки 45 позиции.

Най-популярният колеж за мода, дизайн и визуални комуникации в Европа ISTITUTO EUROPEO DI DESIGN също ще бъде представен. Той има завидна мрежа от партньорски компании за провеждане на стажове, сред които са Canon, Swatch, Whirlpool, Hitachi, AlItalia, Fendi, Max Mara, Armani, Pupa, Ferre, IBM, BMW, Fiat и Philips.

За първи път ще бъде представено и най-старото бизнес училище в Италия CA’ FOSCARI UNIVERSITY OF VENICE.

Таксите за обучение в държавните университети в Италия се определят на база семейни доходи и повечето български студенти плащат му EUR 800 и 1000.