Премиерът Бойко Борисов проведе важна среща с американския президент Доналд Тръмп в Белия дом. От съвместното изявление след нея стана ясно, че България бележи значим напредък в стремежа към сваляне на визовия режим от страна на САЩ. Тръмп също така приветства сделката за изтребителите F-16, високите разходи на България за отбрана и подкрепи изграждането на газов хъб у нас, който да диверсифицира доставките в региона.

В Овалния кабинет двамата лидери се договориха и за създаване на координационен център за натовските кораби. "Това не е военна база, а логистичен център за учения. Черно море остава мирно и двамата с президента Тръмп ще се наслаждаваме на курорти и голф клубове", уточни Борисов.

Българската делагация, в която освен Бойко Борисов бяха вицепремиерите Красимир Каракачанов и Томислав Дончев, както и министрите на финансите и икономиката Владислав Горанов и Емил Караниколов, проведе важна среща и с представители на американския бизнес, като ги покани да инвестират у нас. Сред тях личат имена на световни корпорации, като Google, Microsoft и AT&T.