Стотици приятели, колеги и почитатели на Иван Ласкин му казаха "последно сбогом" днес в столичната църква "Свети Седмочисленици". Обичаният актьор си отиде в неделя, едва на 48 години. Колегите му от всички сфери на шоубизнеса говориха за невероятната му честност, за доблестта да казва нещата направо, за ценното му приятелство, за веселяшкия му хумор и за силното му обаяние.

"Беше страхотен веселяк, невероятно ерудиран, с него съм водил такива разговори за история, култура, изкуство. Имаше невероятно чувство за хумор, с кеф се надприказвахме двамата... и беше блестящ артист. Бог да е с него в последния му път", бяха думите на Теди Москов.

Снимки от поклонението >>

Вежди Рашидов също изпрати любим приятел:

"Много боли истината. И все повече ще ми липсват хора, които казваха истината. На мен лично той ще ми липсва. Той беше човек, който... Имах нужда от такъв човек. Много забравихме истините и с него ще си отиде парченце от истината на тая държава. От мъжкарлъка, да можеш да го казваш. Човек, който не влизаше в рамки, но беше честен, добър, никому лошо не е сторил, готов беше да раздели залък с приятели"

"Всички мадами, момичета, си падаха по него и водеше, беше водач отвътре", бяха част от думите на Ники Кънчев.

"За съжаление ние живеем в едно време на абсолютно безхаберие във всичко, което правим, на всички нива. И емоционално. И се надявам хората да го запомнят и да имат усещането, че във времето, в което са били те, е имало един човек със свое собствено мнение, на което е държал и се е борил за него. Искрено ми се иска времето, в което живеем, да бъде такова. С малко повече усилия в паметта и в разбирането, което имаме, защото, когато го загубим, много почваме да тъжим. Стара е максимата, че когато имаш нещо, ти не можеш да го оцениш", каза Калин Сърменов.

"Смятам, че Иван Ласкин беше един от най-талантливите актьори на своето поколение и мисля, че колегите му не го разбраха докрай. Той беше сред малкото бунтари, които не допускаха компромиси в работата си, които скочиха върху нещо, което не харесваше, и тогава имам чувството, че част от гилдията го изостави. Изобщо се повтаря този феномен да се сещаме за хората - колко са велики, какво са направили, тогава, когато са си отишли. Аз тези дни непрекъснато повтарям, че противно на представата, която мнозина имат за Иван, той беше сред най-ранимите и чувствителни хора. Той можеше да се разплаче от една красива гледка, която вижда. Но той беше безкомпромисен, когато не харесва нещо, и мнозина се страхуваха от острия му език", каза Кристина Патрашкова.