Орденът на рицарите тамплиери на Йерусалим - Велик приорат България се нареди сред опечалените от кончината на Иван Ласкин, които отдадоха чест на актьора чрез публикации в социалните мрежи. От молитвата, публикувана на официалната страница на ордена във Фейсбуйк, става ясно, че приживе Ласкин е членувал в организацията.

Ето какво пишат тамплиерите:

✠ Помени, Господи, нашият Брат и Рицар Иван, починал с надежда за възкресение за вечен живот, поминал се в благочестие и вяра, прости му всяко съгрешение, извършено от него волно и неволно, с дума с дело или с помисъл. Всели го в места светли, в места прохладни, в места покойни, отгдето е изчезнала всяка болка, скръб и въздишка, и гдето сияе светлината на Твоето лице и весели всички от века Твои светии.

Дарувай на него и на нас Твоето царство, участие в неизказаните и вечни Твои блага и услада от Твоя безкраен и вечен живот. Защото Ти, Христе Боже наш, си животът, възкресението и покоя на починалите Твои войни и на Тебе отдаваме слава, с безначалния Твой Отец, и с пресветия, благия и животворящ Твой Дух, сега и всякога, и во веки веков✠

Амин!
Амин!
Амин!

Към текста е приложен и некролог със снимка на Иван Ласкин в ритуално облекло.

Снимка: Фейсбук страницата на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим - Велик Приорат България