За броени часове пловдивската полиция разкри и задържа извършителите на крупна кражба в размер на близо 25 хиляди лева от голяма търговска верига. Извършителите са установени и задържани на територията на Софийска област, съобщиха от МВР.

Рано сутринта на 5 май в дежурна оперативна част на ОДМВР Пловдив на тел. 112 е постъпил сигнал за отнети близо 25 000 лв. от оборота на хранителен магазин. Незабавно на местопроизшествието са изпратени служители на Първо районното управление, на територията на която се намира обекта и колегите им от пловдивския отдел "Криминална полиция". При извършения оглед екипите установили, че сумата е открадната от взломена каса, монтирана в офис към търговския обект.

В рамките на стартиралите неотложни оперативно-издирвателните действия е установено, че извършителите на кражбата са напуснали Пловдив. За проверка на съпричастността им към случая са се включили служители на ГД"НП" и ОДМВР София и в рамките на няколко часа извършителите на престъплението са задържани в село Долна Баня.

В полицейския арест са отведени трима мъже - 20 годишния Николай Т.- бивш работник в търговския обект, който е извършител на деянието и съучастника му Стефан А., който е на същата възраст. И двамата мъже са от софийското село, но нямат предишни криминални прояви. Задържан е и помощник -управителя на търговската верига Иван Т., който е подпомогнал извършителите на престъплението. Мъжът е на 22 години и е от Стара Загора.

Пред униформените служители, тримата мъже са признали вината си, а в хода на извършените претърсвания в домовете на тримата са открити и иззети по- голяма част от откраднатите пари. С постановление на Районна прокуратура- Пловдив мъжете са привлечени като обвиняеми, а мярката им за задържане се очаква да бъде удължена за срок до 72 часа.