Шофьорът, който тази сутрин блъсна майка с дете на пешеходна пътека във Варна, е задържан, съобщиха от Областната дирекция на МВР в морския град.

Оказало се е, че 40-годишният мъж никога не е притежавал шофьорска книжка.

Инцидентът стана около 8.20 часа на пешеходна пътека на кръстовището на бул. "Цар Освободител" и ул. "Ана Феликсова". Шофьорът на „Пежо 607“ не осигурява предимство и удря 41-годишната жена и 6-годишното й дете. 

Пострадалите са откарани в болница, където за детето са установени контузии на лакът, коляно и лице и счупване на преден горен зъб, а майката е с контузия на единия крак. Оказана им е медицинска помощ и по-късно са насочени за домашно лечение.

Водачът е избягал от местопроизшествието, но след около час полицаи намират колата в кв. "Възраждане". Малко по-късно е задържан и мъжът, който никога не е притежавал свидетелство за управление на МПС. Той е осъждан, има ефективна присъда за притежаване на наркотици, както и криминални регистрации за управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила и за кражба.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Варна. На мястото на произшествието, както и на изоставения автомобил са извършени огледи. Водачът е задържан за срок до 24 ч., взети са му кръвни проби с оглед установяне наличие на алкохол и/или наркотични вещества.

Работата по случая продължава.