Рецидивист с три присъди и няколко криминални регистрации за взломни кражби и хулиганство е мъжът, който нападна шофьор от столичния "Градски транспорт" с чук, а след това потроши две от вратите, съобщи bTV.

Мъжът е задържан, въпреки че изцяло е променил външния си вид след нападението и излъчването на видеоклипа от него.

Инцидентът стана преди дни в автобус, движещ се по линия 280 на бул. "Г. М Димитров". По думите на свидетели всичко започва, защото пътникът си изпуска спирката.

"Предполагам мъжът, който така агресира, според мен искаше да слезе на тази спирка, но предполагам забрави, не знам, не следях тогава. Но после видях, че се кара с шофьора на автобуса и почнаха да се бият. Стигна се до бой, почнаха да се хващат за врата и да се бутат", разказва свидетелят.

Друг мъж от пътниците прави опит да ги разтърве.

"Те спряха да се бият, обаче мъжът не знам защо мисля, че беше пиян или дрогиран, реши да нападне и човекът, който не му беше направил нищо, го заплаши. След което извади чука и почна да заплашва всички в автобуса като цяло. Извади чука от страничния си джоб - предполагам е строител или някакъв такъв предполагам", разказва още свидетелят на случилото се. Шофьорът отказва да отвори вратите след, което мъжът започва да нанася щети на превозното средство.

"Реши да почне да чупи прозорците и вратите на автобуса. Счупи средната, след това предната, накрая всички хора бяха... Страх имаше в автобуса. Накрая шофьорът реши да отвори вратата, така че да слезе човекът. Той излезе и тръгна да бяга", разказва още очевидецът.

Нанесените щети по автобуса са за хиляди левове. Разследването по случая продължава.