Полицията задържа 37-годишен шофьор, който заплашвал, стрелял, блъскал и пребил друг водач на пътя край Доблич само заради това, че му е сигнализирал с клаксон. Нападателят - Илтер Аксанов-Шалтера, е криминално проявен.

Инцидентът се е разиграл вчера около 11 часа, когато потърпевшият Пламен Михов излизал от Добрич в посока Варна със служебния си автомобил. По думите му другият шофьор му отнел предимството и тогава той му свирнал. Обичайната ситуация обаче предизвикала агресията на едрия мъж.

"Човекът тръгна да ме преследва, извади автомат или автоматично оръжие, пистолет ли, не знам, но изстрелите бяха много на често в къс интервал от време. Стреля във въздуха, стреля и по автомобила", разказа Михов пред NOVA.

Снимка: Официален профил във Facebook/Справедливост за Пламен

По информация на БНТ обаче оръжието е било газов пистолет.

Пострадалият се опитал да избяга, но Шалтера го настигнал и блъснал колата му три пъти, като последния го принудил да спре.

"Последва саморазправа и заплаха с оръжието. Ако не сляза от автомобила, да ме застреля, да ме убие, да ме добие и разните му там заплахи. Той агресира много и с тежки удари в лицето и в гърдите нанасяше заедно с оръжието вътре в автомобила нанасяше над мен", допълни Михов.

Той се опитал да избегне конфликта, но не успял.

"След това поиска да вземе парите ми, да ме ограби и да тръгне", каза още младият мъж.

Снимка: Официален профил във Facebook/Справедливост за Пламен

Тогава обаче на пътя се събират свидетели.

"Спират няколко човека, явно нападателят вижда, че става вече твърде публично. Казва на сина си "Ела го довърши, ела го довърши" за моя мъж. Синът му проявява здрав разум и не го прави", разказа съпругата на Пламен Илияна Кръстева, която разказа за случилото се във Фейсбук.

Нападателят избягал от мястото, а Пламен подал сигнал на телефон 112. На място пристигнали полиция и линейка. Малко след това Аксанов е задържан. Оказва се, че същия ден е пуснал видео в социалните мрежа как шофира с над 180 км/ч. По-късно профилът му е изтрит.

По искане на прокурор му е наложена постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража", тъй като е бил в изпитателен срок по друго обвинение - за закана за убийство. Районната прокуратура в Добрич води досъдебно производство за хулиганството на пътя.

А Пламен Михов е настанен в Многопрофилната болница в Добрич с множество травми.

"Мъжът ми е със счупен нос, с комоцио и с охлузни рани", каза още Илияна Кръстева.

Ето подробния разказ на жената, която създаде групата "Справедливост за Пламен".