Двама непълнолетни циганчета са обрали бащината къща на Валери Симеонов във врачанското село Бутан. Те са задържани за разпит в ареста на полицията в Козлодуй.

Както е известно, кражбата е извършена в събота вечерта. По това време не е имало никой в къщата. Извършителите се маскирали с чорапи на главата и проникнали през съседен имот, но били засечени от камерите за видеонаблюдението в имота. 

Те задигнали няколко бутилки с вино, буркани със зимнина, лозарска тел и няколко дребни вещи. Единият от влезлите в къщата е заснет, докато се опитвал да прекъсне захранването на една от камерите.

"Не е разбита къщата на баща ми, а една стопанска постройка. Взели са вино и телта от лозята, но просто не са съобразили, че са поставени камери вкъщи и бяха установени на втория ден и задържани", каза Симеонов.

В необитаемия постоянно дом, за който се грижи човек от селото, по няколко дни в годината идва бащата на политика Симеон Балевски. Иначе бившият военен и полковника от резерва живее постоянно в търговишкото с. Зарево, откъдето е родом съпругата му.