25-годишен петричанин бе задържан за грабежа на готвачка в детската градина в село Кърналово, пише Струма. Той е криминално проявен, с множество регистрации в полицията.

Престъплението бе разкрито за часове от криминалистите на Благоевград и Петрич, а в момента в селото е пълно с полиция, тъй като се търси и съучастник на арестувания.

Рано сутринта вчера готвачката на детската градина в селото бе нападната от двама мъже с качулки и въоръжени с нож, които със заплахи за живота ѝ, откраднали чанта, в която имало 150 лева.

"Стоях на мивката с гръб обърната. Чух шум зад гърба ми. Помислих, че е доставчика на хляб, но като се обърнах видях крадците. Заплашиха ме, че ще ме заколят, ако не му дам пари. Удариха ме и взеха портфейла. Бяха със скрити лица", разказа в ефира на "Здравей, България" пострадалата Валентина Гочева.

По данни на запознати, нападателите планирани грабежа, тъй като знаели, че по тъмно тази жена отваря детската градина и е сама. Готвачката все още се възстановява от шока.

Директорът на ДГ "Иглика" в село Кърналово Нина Попова заяви, че ще бъде поставено видеонаблюдение в учебното заведение. Тя допълни, че и преди е имало случаи на кражби.