Зачестяват сигналите за откраднати коли. Само за ден във вторник са получени 3 различни сигнала за откраднати скъпи коли от една и съща марка, в един и същ столичен квартал. По това време на годината се увеличават посегателствата на отключени коли, докато собствениците се опитват да ги изчистят от снега.

"Във вторник вечерта паркирах колата си и влязох в двора, за да отворя гаража. Заключих колата. В следващия момент видях стоповете да светят и колата тръгна. Всичко се случи в рамките на 5 минути", разказа пред Нова телевизия потърпевшият Вергил Боянов.

Действието се развива в квартал "Овча Купел". Мъжът е информирал застрахователите и е подал сигнал в районното управление на МВР. От там е станало ясно, че в рамките на 12 часа са изчезнали още 4 коли от същия квартал.

Снимка: Нова телевизия

Застрахователите и полицията в момента издирват колата на Боянов, която струва около 22 000 лв. От МВР предполагат, че при кражбата е използвано устройство, което записва кодовете на ключа. Една от откраднатите коли е намерена във вторник. В колата е имало лаптоп и харддиск, тъй като той работи като ИТ специалист.