Сапьори са обезвредили рано днес взривно устройство, поставено пред дома в Атина на гръцки заместник-прокурор, след получено предупреждение, съобщава електронното издание на в. "Катимерини.

Анонимно лице е позвънило на в. "Ефимерида тон синдактон" и на сайта Зугла около 4 ч. днес, за да съобщи за поставена бомба на определен адрес в атинското предградие Виронас, която ще се взриви след 20 минути. По-късно било установено, че там се намира домът на Исидорос Догиакос, известен гръцки прокурор.

Полицията е отцепила района и е предупредила жителите да стоят по домовете си, докато експертите открили бомбата в багажника на мотоциклет, паркиран пред апартамента на прокурора, и я обезвредили.

"Полицията ни уведоми за откриването на взривно устройство в тенджера в багажника на мотоциклет. Видях устройството със собствените си очи", каза Догиакос пред телевизия Антена.

Според полицията бомбата е подобна на тази, използвана при взрива пред Атинския апелативен съд през декември 2017 г., извършен от групировка, наречена Група на народните бойци.

Засега няма информация защо Догиакос може да е бил мишена, посочва "Катимерини"