Задържаните за обир на голяма сума пари на фирма за търговия с лекарства в Плевен - двама мъже на 51 и 46 години, са привлечени като обвиняеми и ще останат в ареста за 72 часа по разпореждане на прокуратурата, съобщи днес Областната дирекция на МВР.

Полицейските действия по разкриване на престъплението са осъществени със съдействие на ГДНП, прокуратурата и криминалисти на СДВР и Плевен.

Сигналът за обира е получен в полицията на 1 юни в 22.50 часа. На място е установено, че престъпниците са проникнали след разбиване на вратата на терасата, от шкафче са отнели наличната сума и са избягали.

В хода на разследването са се включили криминалисти на ГДНП и от СДВР. Двамата извършители са с множество криминални регистрации. Те били засечени и задържани в близо до хотел на Околовръстния път в столицата. При проверка на лекия им автомобил е открита парична сума - от над 220 000 лева в брой, с прикрепен към една от пачките отчетно-счетоводен документ с фирмени данни. Открита е и специална техника за неутрализиране на СОТ.

Мъжете са задържани и са конвоирани до Плевен, а след това са откарани в плевенския затвор.

Работата по случая продължава.