Инцидентът, при който днес бе прострелян полицай, е свързан с тежка битова история.

Според първоначалната информация, два патрула служители на "Охранителна полиция" и екип на Териториална полиция на Трето РУ са отишли на адрес в кв. "Илинден". Те реагирали незабавно на сигнал, подаден в районното управление от майката на психично болен, че синът й е буен, съобщиха от МВР.

Когато тя отворила вратата на жилището, синът й насочил пистолет към нея. Жената успяла да се отдръпне, но синът й прострелял полицейския служител в областта на главата.

Сигналът за инцидента е подаден към 11.30 часа днес. Психично болният е задържан. Изясняването на всички обстоятелства по случая продължава.

Както е известно, пострадалият е откаран в "Пирогов".

"Раненият колега е опитен служител с 10-годишен стаж в МВР. Надявам се бързо да се възстанови", коментира главен комисар Младен Маринов. Той уточни, че след пристигането на полицейските екипи, майката на психичноболния мъж е отворила вратата, мъжът е стрелял вероятно със самоделен пистолет.

Първите действия са били насочени към неутрализиране на стрелеца, така че да не нарани други хора, както и оказване на помощ на пострадалия служител. По думите на ст. комисар Ивайло Иванов - директор на СДВР, седем служители е имало на адреса.

Те са реагирали незабавно на сигнала, подаден днес от майката. Изяснено е, че до преди месец мъжът е живял в чужбина - в страна от ЕС. На мястото на инцидента е извършен оглед, разследващи полицаи разпитват свидетели и съседи.

По случая е образувано досъдебно производство. Извършителят е задържан, в полицията са майката и още един роднина, които в момента се разпитват.

Състоянието на 34-годишния полицай, който беше прострелян по-рано през деня, е стабилно. Това обяви на брифинг изпълнителният директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" ЕАД проф. Асен Балтов, съобщиха от лечебното заведение.

"Има огнестрелно нараняване в областта на лицето. Състоянието за момента е стабилно, извън опасност за живота е. Бяха предприети спешни реанимационни действия, беше направен скенер по спешност, за да се види какво е състоянието му. Няма засегнати кости", обясни проф. Балтов.

По думите му това е огнестрелно нараняване, което изисква допълнително наблюдение, допълнителни хирургични интервенции и обработки, заради което пострадалият ще остане за лечение в "Пирогов".