Общопрактикуващият лекар д-р Люсиен Михов е бил пребит по време на работа през декември в Сандански. Това разкри самият той в ефира на bTV,  няколко дни по-късно. Пострадалият е провокиран от пореден случай на агресия над медицинско лице от миналата седмица. Тогава лекар от Спешното отделение в Пазарджик бе нападнат от пиян пациент.

Д-р Михов разкрива, че е успял да натисне паник бутон по време на нападението покрай коледните празници, но дошлите на място сотаджии не предприели никакви мерки. 

Лекарят разкрива, че в нощта на 23 срещу 24 декември миналата година на вратата на спешния му кабинет в Сандански се чуло продължително звънене и силно тропане. Лекарят отворил, видял трима мъже и жена. Помолил ги да не блъскат по вратата. Когато влезли в кабинета, мъжете започнали да ритат и удрят лекаря. Свалили му очилата и го заплюли в лицето.

Някъде между ударите д-р Михов успял да натисне паник бутона, но пристигналите екипи дори не извикали полицията. Лекарят прегледал все пак жената, назначил ѝ лечениe, но когато поискал име и адрес, тя избягала.

Д-р Люсиен Михов е подал жалба в полицията. Категоричен е, че повече няма да дава нощни дежурства в Сандански. Нападателите са установени, случаят е предаден на прокуратурата, но оттам го върнали на полицията за още разпити.