Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняема и задържа 40-годишната Г.П. по бързо производство за подкуп, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

По данни на магистратите на 30 декември жената е дала 2000 лева на длъжностно лице - инспектор в отдел "Икономическа полиция" при ОД на МВР-Пловдив, за да не извърши действия по служба - качествена и обективна проверка по преписка за документи престъпления.

Обвиняемата Г.П. е била повикана в отдел "Икономическа полиция" за установяване на факти по преписка на Районна прокуратура-Пловдив, по която се извършва предварителна проверка за документни престъпления.

Тя е представила допълнителни документи по случая в найлонов плик, като между два от тях, поставила сумата от 2 000 лева, за да не бъде довършена проверката срещу нея, уточняват от прокуратурата. Служителят на МВР не взел парите и веднага уведомил дежурния разследващ полицай.

Обвиняемата Г.П. е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура - Пловдив. Бързото производство ще приключи в законния срок.