Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем 58-годишния Бисер Х., който на 31 януари нахлу въоръжен в пловдивска болница, нападна и рани с нож съпругата си и стреля срещу полицаи, съобщиха от държавното обвинение.

Срещу пловдивчанина е повдигнато обвинение за закани с убийство, отправени към жена му и към двама полицейски служители, като заплахите биха могло да възбудят основателен страх за осъществяването им, както и за причиняване на лека телесна повреда на 53-годишната му съпруга, като деянието е извършено по хулигански подбуди.

По време на разследването е установено, че малко преди обяд на 31 януари, 58-годишният Бисер Х. влязъл в частната болница "Тримонциум" и разпоредил на присъстващите граждани да напуснат помещението. След като те излезли, той произвел два изстрела във въздуха с газов пистолет. После мъжъ се отправил към съпругата си, която работела на регистратурата. Първо й нанесъл удар, а след това и прободно-порезна рана с нож в областта на крака. Подаден бил сигнал на тел. 112.

На място пристигнал екип на 4-то РПУ. Обвиняемият насочил газов пистолет към полицаите, като възпроизвел два изстрела към единия от тях, но въпреки това служителите на МВР успели да го обезвредят и задържат. На пострадалата на място е оказана медицинска помощ и впоследствие е откарана в болницата. Няма опасност за живота й.

Разследването по случая се води от разследващ полицай при 4 РУ на МВР – Пловдив. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Утре Районната прокуратура ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.