Млад мъж, задържан и обвинен за побой при скандал на пътя в София, разказа, че е действал при самозащита. 24-годишният Николай отвърнал на ударите на сириец, който го нападнал с юмруци пред очите на приятелката му и 8-месечното им бебе.  

Инцидентът стана вчера на улиците "Пловдив" и "Габрово" в квартал "Света Троица", а другият шофьор беше откаран в болница в тежко състояние.

"Мисля, че всеки един човек на моето място би го направил, след като отзад стои цялото му семейство и има секунди да реши какво да направи в тази ситуация", разказва днес Николай пред Нова телевизия.

Видеокамера е запечатала инцидента

Снимка: Кадър от Нова телевизия

Семейството пътувало с автомобила си за вкъщи, когато шофьор с джип засича колата им.

"След като ме засече, реших да не му давам път. Успя да ме настигне и нарочно успя да удари колата ми два пъти. Изкара ме директно от шофьорската ми седалка и започна с удари, с бутане. С един удар се случиха нещата. За съжаление момчето падна лошо на земята и си удари тежко главата", разказва още Николай.

Приятелката на Николай разказа, че най-много се е изплашила за бебето им

Снимка: Кадър от Нова телевизия

Другият шофьор - 40 годишният Насай Махмуд, е сирийски гражданин с белгийски паспорт. От години живее в страната ни.

"Човекът го предупредих поне два пъти, че съм с бебе в колата и не искам нищо. Но той каза, че не се интересува от това нещо. Просто в погледа му имаше единствено и само агресия", подчерта Николай.

След случилото се той е задържан веднага. 24 часа по-късно е освободен с мярка "подписка". Повдигнати са му обвинения за нанасяне на средна телесна повреда.

"Мисля, че трябва да има някаква справедливост и да се види, че всичко е било с цел самозащита и не съм имал никакъв изход", казва той.

Състоянието на Насай Махмуд е стабилизирано и няма опасност за живота му. По случая е образувано досъдебно производство.