Криминално проявен мъж е задържан от полицията за това, че е прострелял куче  в района на вилната зона на парк "Росенец", съобщиха от пресцентъра на полицията в Бургас. Сигналът за инцидента е подаден в събота около 19.10 часа от 40-годишната собственичка на двегодишния немски шпиц.

Отзовалите се на сигнала полицейски служители спрели в близост до хижа "Странджа" автомобила "Опел Тигра", с който се е придвижвал стрелецът и установили, че шофира 32-годишна криминално проявена бургазлийка с инициали Н. В. Мъжът, прострелял кучето, пък е Д.М., на 33 години. В автомобила е открита въздушна пушка със седем сачми, за която не са представени документи.

Шофьорката е тествана за употреба на алкохол и наркотични вещества, като дрегера отчел - 0,6 промила алкохол в издишания въздух, а наркодрегера положителна проба за употреба на канабис и опиати. Н.В. е задържана за срок от 24 часа, като по случая е образувано бързо полицейско производство. Стрелецът също е в ареста за едно денонощие и срещу него е започнало разследване. За момента не е ясно какви са причините да гърми по животното.

Простреляното куче е заведено при ветеринар за изваждане на заседналата в гръдната област сачма от въздушната пушка.