Как обират колите ни, но без да ги разбиват? Калоян Георгиев е поредният потърпевш от кражбите със заглушител. Мъжът е "олекнал" с 10 000 лева през февруари, съобщава Нова тв.

Охранителни камери са уловили крадеца. Той е бил задържан, но впоследствие пуснат на свобода.

От началото на годината само в София кражбите със заглушително устройство са 146.

Калоян Георгиев е обран на пазара "Ситняково", след като слиза от автомобила си за няколко минути, за да си купи сандвич.

"На 27 февруари колата ми беше затапена. При натискане на моето дистанционно, то беше заглушено с друго и автомобилът ми е останал отключен. Слязох от автомобила, мислех, че съм го заключил. Господинът е влязъл в автомобила ми, взел е голяма сума пари, лаптопа ми, телефона, всичко което си нося. Носех 10 000 лева. Когато видях, че ми липсват парите, се огледах и видях, че навсякъде има камери, което ми даде надежда", разказва Калоян Георгиев.

На записите се виждало как крадецът обикаля около колата и оглежда, в последствие отваря вратата и взима раницата с парите. Вижда се и лицето му. Калоян дал записите от охранителните камери на полицията.

"Целите действия на полицията са изключително тромави, смята Калоян. - След като го залавят, му обискират дома и откриват устройство тип тапа. Хванаха го 2-3 дни, след като пуснах жалба. 3 месеца е стоял в ареста и след това е пусна10т."

"Трябва да бъдем изключително бдителни и внимателни. Трябва да се уверим напълно, че сме заключили колата си", заяви Здравко Дерелиев, който е експерт "Охрана и сигурност".