Руски гражданин се издирва за убийството на 30-годишния мъж, чийто труп бе открит край рибарското селище Ченгене скеле в понеделник. Това съобщи пред журналисти директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас старши комисар Радослав Сотиров.

Сигналът за зловещата находка бе подаден на 4 ноември сутринта. Тялото е било намерено от затворници на лек режим, които засаждали дървета. Те изхвърляли боклуци в района на рибарското селище, когато се натъкнали на трупа в канавката.

Аутопсията е показала, че смъртта на младия мъж, който е от ромски произход, е настъпила след побой.

"Служителите на МВР успяха за много кратко време да извършат много процесуално следствени действия и да съберат данни за извършителя на престъплението. Но се работи изключително усилено. На този етап можем да говорим за разкрито престъпление", каза ръководителят на Апелативната прокуратура в Бургас Любомир Петров.

Към момента разследващите се въздържат от информация дали убийството е извършено на мястото, където е изхвърлен трупа или тялото е пренесено край рибарското селище и затрупано с гуми по-късно.

Комисар Сотиров уточни, че са назначени множество експертизи и към момента се изяснява мотивът за убийството.

"Като излязат резултатите, най-вероятно ще пристъпим към конкретизация на извършителя, идентификация и задържане", добави шефът на бургаската полиция.