Горски служител е прострелял снощи свой братовчед в сатовчанското село Плетена след спор за паркирано ремарке и имот. Той е настанен в столична клиника без опасност за живота.

Инцидентът станал около 22,30 ч. Служител в Държавното ловно стопанство "Дикчан" Цветан Марински се скарал със съседите си, които са и негови роднини. Причина за спора станал имот. 57-годишният Марински разположил ремарке с цел заграждане на имота, като несъгласие с действията на семейство, живеещо в близост. 

Братовчедите на Марински поискали да си премести ремаркето. Спорът прераснал в саморазправа.

Горският взел служебния си пистолет "Макаров" и подгонил комшиите, стрелял на хаос. Единият от тях, на 35 г., избягал и се скрил в плевнята, но горският го настигнал и стрелял напосоки. Рикоширал куршум се забил в ръката, а друг - в гърдите на младия мъж. Веднага е транспортиран в болницата в Гоце Делчев, а оттам и в "Пирогов".

Бил е контактен, но се наложило да бъде опериран. Няма опасност за живота му. Марински също се почувствал зле, вдигнал кръвно и имал насинявания по лицето. Той е настанен в болница под полицейска охрана. Очаква се да бъде задържан за 72 часа, след което ще се гледа мярката му за "задържане под стража". 

Цветан Марински е уволняван няколко пъти.

 Полицията разследва инцидента. Установява се дали стрелбата е умишлена или по невнимание. Разпитани са свидетели.