Митнически служители откриха голямо количество таблетки с псевдоефедрин в товарен микробус.

На 06.07.2020 г., на Митнически пункт Калотина, на трасе "Входящи товарни автомобили", от Сърбия в България пристига товарен микробус "Мерцедес", управляван от украинския гражданин - С.Ш. , съобщиха днес от Митниците.

Превозното средство е селектирано за рентгенов контрол и щателна митническа проверка, в хода на която митническите служители установяват, че на различни места в микробуса са укрити 23 пакета, съдържащи множество таблетки с активно вещество псевдоефедрин. В отделен чувал е открито голямо количество блистери, съдържащи по 10 таблетки със същото вещество. Въпросният компонент - псевдоефедрин, е прекурсор за производство на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Софийска окръжна прокуратура.

Снимка: Агенция Митници

Водачът е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР и привлечен в качеството на обвиняем за извършеното от него престъпление. Предстои наблюдаващият прокурор да му предяви материалите по делото, както и да постанови задържането му за срок до 72 часа.

Софийска окръжна прокуратура е изготвила и искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо чужденеца, което предстои да бъде разгледано от съда.

Снимка: Агенция Митници