Бой заради улично куче на централния столичен булевард "Витоша" се е разиграл тази вечер. До ръкопашната схватка се стигнало заради куче. Случката е запечатана на видео, заснето от турист в България. Записът обиколи социалните мрежи и предизвика редица противоречиви коментари, съобщи Нова телевизия.

Стефани Луцик и приятелят й Грег вечерят в едно от заведенията, когато буквално пред очите им се стига до боя.

"Доколкото знам, един от мъжете ритна улично куче. То лежеше на пейката, кучето започна да лае и скимти, а друг човек защити животното", разказва Стефани.

"Не знаем какво си казаха, изведнъж видяхме, че започнаха да се бият, единият извади нинджаго, а другият очевидно имаше добри умения по бокс, беше доста забавно", казва Грег.

Случайни минувачи се опитват да разтърват биещите се. Подават и сигнал в полицията

"Полицията пристигна може би 10 минути след началото на боя", уточни Грег.

Двамата участници в боя са отведени за разпит, малко по-късно освободени. Материалите отиват в прокуратурата.

А междувременно се оказва, че единият от тях - този, който според свидетели е ритнал кучето, работи на столичния булевард.

"Познавам го по физиономия. Продава балони, чадъри. Всичко актуално към момента. Не е бил агресивен - изобщо", казва Таня Денева.

И въпреки че докато снима видеото, се чува как Грег казва: "Добре дошли в България", той е категоричен - казаното е с чувство за хумор. А случилото се не е променило мнението му за страната ни.

"Ние обичаме тази държава, културата й, хората, казах го на шега на един от приятелите ми. Истината е че такива неща стават навсякъде... има побоища, сблъсъци", добави той.

"Хората стават емоционални за нещо и започват да се бият. Виждала съм такова нещо и във Франция", разказа Стефани.