Бизнecмeнът Xpиcтo Янeв e нaмepeн мъpтъв в aпapтaмeнтa мy в Cвилeнгpaд. Сигналът за инцидента е подаден днec в paнния cлeдoбeд, съобщава e-svilengrad.com.

Христо Янев бe cpeд yчpeдитeлитe нa мecтния Poтapи ĸлyб и eдин oт нaй-щeдpитe cпoмoщecтвoвaтeли в гpaдa.

Колаж: Дир.БГ

Няма данни смъртта на 52-годишния бизнесмен да е насилствена. Смята се, че сам е посегнал на живота си. Това обаче тепърва ще се установи категорично от патоанатом, допълва сайтът "Старият мост".

Според отлично запознати източници, бизнесменът сам е сложил примката на врата си, която провесил от входната врата на касата на дома си.

Янев бе един от видните предприемачи в Свиленград. В последните години обаче бе стеснил дейността си до спедиторската фирма "Мидланд интерспейд", чийто офис е на жп гарата.

Преди това разработваше редица проекти, които обаче претърпяха неуспех. Той е основател на Ротари клуб тук през 1998 г. заедно с Христо Щерев, Костадин Грозев, Росен Русев и Трифон Петров. По-късно много от фирмите му фалираха.

Твърди се, че е затънал в борчове, като дълговете му са натрупани основно чрез фирмите "Хранко" , "Грийн холдинг" "Вита фуудс". Янев има син на около 14 години. Тепърва ще се изясни дали е оставено предсмъртно писмо. Засега не е открито такова.