Известният в ъндърграунда наркотрафикант с прякор "Зарчето" е задържан в столичния квартал "Младост", събщи БНТ. Той е арестуван на бул. "Александър Малинов" по време на полицейска операция срещу трафик и разпространение на наркотици.

Зарчето е задържан от отряда "Кобра" тъй като имало данни, че е въоръжен и опасен.

Действията на полицията в рамките на акцията срещу наркоразпространението продължават на различни места в столицата, съобщи БНР.

Днес в Италия пък имаше мащабен удар срещу наркотрафика между Южна Америка и Европа. Местната полиция залови над 4 тона кокаин на стойност 240 милиона евро. Сред задържаните при международната акция има и двама българи от Перник.

Полицията заяви, че това е една от най-големите по рода си пратки с наркотици, а акцията е тежък удар върху колумбийската групировка "Клан дел голфо".

В схемата за трафик на кокаин за милиони са замесени и двама българи. Единият на 54 години, а другият, на 50, криминално проявени, от град Перник. Те са задържани вчера при акция на ГДБОП. Претърсени са три адреса в миньорския град и са иззети доказателства по случая.

Според източници, близки до разследването, единият от мъжете е задържан при опит да напусне страната през летище София. Все още не ясно каква е била ролята на двамата българи в международната схема за трафик на кокаин.

"Разследването продължава едновременно в Колумбия - мястото, откъдето идва наркотикът, както и в други европейски страни, където дрогата е трябвало да пристигне. Ние винаги сме в контакт с колеги от други страни, за да успеем да разкрием връзките между различните организации на купувачите", обясни Антонио Де Николо, главен прокурор на Триест.