Окръжна прокуратура - Пловдив повдигна обвинение на 67-годишна жена от пловдивското село Труд за извършено на 13.01.2019 г. убийство на 73-годишния й съпруг, съобщиха днес от прокуратурата.

Обвиняемата и пострадалият живеели в къща в с. Труд, като отношенията им били влошени. След възникнал помежду им скандал в дома им, обвиняемата умишлено умъртвила съпруга си. На следващия ден тя отишла на работа, като преди това извършила множество действия по прикриване на следите от извършеното престъпление.

Пострадалият бил намерен в дома си от свой приятел, който не могъл да се свърже с него по телефона.

Започнало е разследване, били са извършени огледи, разпитани са били свидетели и са били приобщени веществени доказателства. Назначени са съдебно-медицински и биологични експертизи.

Обвиняемата е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане до съда за вземане спрямо нея на най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Предвиденото от закона наказание за престъплението, за което 67-годишната жена е обвинена, е лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Разследването по случая продължава.