От тийнейджъри са били изпотрошени 2 от колите на Spark в София, съобщава "24 часа". От компанията SPARK за споделяне на електрически автомобили обявиха вчера, че за 3 дни 15 тяхни коли са били потрошени. В зачестилите атаки те заподозряха организирани действия, а потребителите във Facebook - таксиметровите компании.


Едната група е от 2 деца на по 13 години, а другата е от момчета на 15 г.

Първият вандалски акт бил преди 2 седмици в кв. "Христо Ботев". Циганчетата се ядосали, че не могат да карат колата на Spark. Затова грабнали камъни и изпотрошили стъклата на автомобила. После влезли вътре и трошили каквото могат. За капак уринирали в колата. Бързо ги заловили, а малчуганите признали всичко. Те са под 14 г. и не могат да носят наказателна отговорност.

Батковците им обаче вече са клиенти на прокуратурата. Трите момчета на по 15 г. вилнели преди седмица в "Подуяне". И те като по-малките си колеги по съдба се ядосали, че не могат да карат автомобила. Затова го изпотрошили целия и дори се заснели на видео. Криминалистите бързо заловили и тях.

Оказало се, че между двата случая няма нищо общо освен мотива. 15-годишните момчета са подведени под отговорност за унищожаване на чуждо имущество и са на свобода.