Скиор вися от лифта "Бъндерица" на Банско няколко минути и беше заснет от друг турист. Мъжът заснел инцидента, каза че на видеото не видял някой от другите хора, които са заедно със скиора, да се опитва да помогне. Според него обаче те вероятно са се страхували, защото дръжката е вдигната.

Фил Уебстър от Шотландия дошъл в Банско със своята съпруга. Той дошъл в началото на годината, за да кара ски и да снима с камерата си интересни моменти, които да излъчи в собствения си канал в интернет.

Инцидентът със скиора се случва преди два дни. Тогава Фил е на пистата и снима, когато вижда как човек се е провесил от лифта. Скиорът стои така около 3 минути.

"Чух много викове, обърнах се и видях някой да виси от лифта. Камерата беше в ръцете ми и започнах да снимам. Не можах да видя лицето му, но имаше още двама души на лифта, но не изглеждаше да правят нещо, за да му помогнат. Дръжката беше вдигната и може би ги е било страх", разказва Фил пред bTV.

Лифтът обаче се връща назад за 15 секунди и скиорът слиза, каза още мъжът, заснел ситуацията.

Снимка: bTV

От фирмата концесионер обясниха за bTV, че туристът е изпуснал едната си ска и когато се навел, за да свали и другата, увиснал. Слязъл сам, след като лифтът бил върнат.

Няма оплакване, защото не се касае за неизправност на съоръжението.

Това не е единичен инцидент, особено в чужбина. Там скиорите дори умишлено се провесват от лифтовете, някои дори и скачат.