Открити са трупове на двама мъже в морето край Лозенец, като всички следи насочват към това, че става въпроса за издирваните двама рибари, научи Dir.bg.


Както е известно, преди три дни лодка с двама рибари се обърна край нос Емине. Вчера операцията по издирването им бе прекратена заради лоши метеорологични условия.

Издирваните са Петър Траянов и Васил Лечев. И двамата са от Свети Влас. Телата са открити рано тази сутрин. Труповете са изпратени за аутопсия в УМБАЛ-Бургас.

Припомняме, че трагедия се разигра във водите на Черно море край местността Бунарджика. Тримата рибари тръгват от пристанището на Св. Влас с риболовна лодка. Те са с плаваща мрежа за паламуд. Отправят се в посока Емине и се движат на не повече от 200 метра край брега. Около 21:00 ч. обаче излиза силно вълнение, на места поривите на вятъра достигат до 20 м/с.

Тримата правят опити да вдигнат мрежата, но тя се заплита във винта на лодката. В този момент Пенчо се заплита в мрежата и той е пометен от урагана към дъното. Нямал е спасителна жилетка. Докато другите двама рибари правят опити да изтеглят мрежата с тялото на приятеля си, лодката е преобърната от ураганния вятър.

Другият рибар - Васил, е погълнат от бездната. Така оцелява само Митко Пешев, който е бил със спасителна жилетка.