Четирима души са открити удавени в морето през последните два дни. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

На южния плаж в курорта "Слънчев бряг", до спасителен пост 6 е открито тяло на мъж с неустановена до момента самоличност. При извършения първоначален оглед данни за насилствена смърт не са открити. Мъжът е на видима възраст 50 - 60 години, с височина 170 см, бяла кожа, облечен с тъмен бански, със светла къса коса, без видими белези от наранявания, няма татуировки и отличителни белези.

Около 20.00 часа снощи в Районното управление в Приморско е подаден сигнал за инцидент в морето. Туристи съобщили, че видели на плаж "Международен младежки център" да се дави младеж, но докато се организират да му помогнат, той потънал. Тази сутрин тялото е открито и транспортирано за аутопсия в УМБАЛ-Бургас. Трупът е на 24-годишния С.Б., молдовски турист, пристигнал в България на 31 юли т.г.

Вчера около 20.00 часа в морето в Приморско е открит трупът на 27-годишния П.Н. от Пловдив. Тялото е намерено до пост 4 на южния плаж. Няколко часа по-рано водни спасители забелязали в морето двама давещи се, като предприели действия по спасяването им. Успели да извадят единия мъж, но втория е завлечен от мъртвото вълнение навътре в морето. Спасен е 27-годишният Ц.Н. от Пловдив, а брат му - близнак П.Н. е завлечен от бурното море. По-късно морето изхвърлило тялото му на около 300-400 м от мястото, където влязъл да плува.

Рано тази сутрин на северния плаж в Бургас е открит труп на мъж, чиято самоличност все още не е установена. Мъжът е на видима възраст между 50 - 55 години, среден на ръст, с нормално телосложение, бяла брада, бяла коса и челно оплешивяване. Трупът е бил със запретната до раменете карирана риза с къс ръкав. На дясната и на лявата му ръце над китките има татуировки. При огледа видими следи от насилие по трупа не са установени.

На север - морето край Дуранкулак изхвърли три детски тела. Вчера на неохраняван плаж до село Крапец в морето изчезнаха три момчета от шабленското село Спасово.

Днес телата на трите деца - момчета на 12 - 15 г., са открити и разпознати, съобщи на БТА кметът на Шабла Мариян Жечев. Те са открити на около километър в южна посока от мястото на инцидента.

На снимката: Червен флаг по цялата плажна ивица в Бургас предупреждава на 11 август летовниците и къпещите се в морето за опасност