Съпругата на Джейхан Ибрямов Биршен Ибрямова прекара нощта пред входа на бившия партиен дом заедно с представители на младежката организация на "Алианс за права и свободи". Тя обяви гладна стачка, след като депутатът беше арестуван за 72 часа, съобщи bTV. 

Според Биршен Ибрямова съпругът ѝ е неправомерно задържан.

"Тук съм от 23:30 ч. снощи, спазих обещанието си и ще продължа да го правя, докато видя съпруга си на свобода. Добре се чувствах, колегите не ме оставиха сама. Борим се за една кауза. Борбата тук не е за Джейхан, а за всички като него", каза Биршен Ибрямова.

"Моите конкретни искания са Джейхан да бъде освободен. Неправомерно му беше свален и имунитетът. Очаквам хората, които не ги е страх и които смятат, че трябва да спре едноличното управление от страна на един човек, да дойдат да ме подкрепят", допълни тя.

Кандидат-депутатът от "Алианс за права и свободи" Джейхан Ибрямов беше задържан, след като от ЦИК и Народното събрание свалиха имунитетите му.

Ибрямов беше арестуван със 100 000 лева и беше обвинен за търговия с влияние. Според прокуратурата на 25 септември той е поискал дар от 200 000 лева, а на 2 октомври е взел от същия човек 100 000 лева.

Снимка: БТА