Председателят на КНСБ Пламен Димитров си е купил през 2009 г. апартамент от 95 кв. м за 124 800 лв. и паркомясто за 24 700 лв. в София , а съпругата му притежава два имота във Варна. Синдикалистът е спестил 47 000 лева и 14 000 евро, а съпругата му Мария Димитрова - 46 000 лв. и 66 000 евро. Семейството има два потребителски заема и две кредитни карти.

Значително "по-беден" е лидерът на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев. Той е декларирал депозити за около 17 000 лева, собственост върху 1/4 идеална част от 92-квадратов апартамент в София и по 1/2 от два автомобила - БМВ и Мицубиши Паджеро. Тренчев има и няколко ниви в търговищкото село Лиляк.

Председателят на Управителния съвет на Българската стопанска камара (БСК) Сашо Дончев и председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Огнян Донев също са подали декларации.

Дончев и съпругата му Ева притежават пет апартамента в София, четири гаража и два офиса. Бизнесменът има на влог близо 93 000 лв., служебните му аванси са 42 000 лв., а кредитният лимит по банковата му карта е 90 000 лева. Той притежава и дялове и акции в 10 компании, но не е декларирал автомобили.

Председателят на КРИБ Огнян Донев и съпругата му Росица притежават 6 апартамента в София, Банско и Созопол, къщи в село Врабево и Свети Влас и няколко гаража. Донев има още дялове от четири ниви и една ливада в Банско и Раднево. Семейството разполага със 70 000 лв. налични средства и банкови депозити за около 220 000 лева.
Бизнесменът е обявил, че притежава дялове и акции от 20 компании, няколко заема, между които един за 12 млн. лв.

От работодателите засега липсват декларациите на Божидар Данев, Васил Велев и Цветан Симеонов, които са представители на работодателски организации от тристранния съвет. От Сметната палата обаче уточняват, че са публикувани пристигналите към момента декларации.

Българският еврокомисар Кристалина Георгиева и членът на Европейската сметна палата Илияна Иванова са отказали да попълнят декларации, съобщи Mediapool. Вместо това в Сметната палата са пристигнали писма от ЕК и сметната палата в Брюксел, с които се обяснява, че изискването за деклариране на имуществото в България е в разрез с Договора за Европейския съюз и на Договора за функциониране на ЕС. Двете вече са декларирали пред съответните институции на ЕС имуществото си.

Кристалина Георгиева е собственик на градска къща в Потомак, щата Мериленд, с данъчна оценка 587 800 долара, и на два апартамента в София, установила проверка на "24 часа" в регистрите на ЕК. Тя е подала декларация за имотното си състояние на 18 юли 2012 г. Към същата дата Георгиева е притежавала акции в около 10 публични компании и фондове на обща стойност 130 325 долара.