Той добави, че има сключени договори с уточнени срокове и те ще бъдат спазвани. Преди дни министърът обясни, че спирането на производството на битуми от "Лукойл" няма да оскъпи строителството на автомагистрала "Тракия".

По думите му днес, за криза може да се говори дотолкова, доколкото една компания не спазва закона.
Той бе запитан и за очаквания негативен социален ефекти и протести в бургаската рафинерия. Плевнелиев каза, че работниците трябва да разговарят за със своите работодатели.

Министърът на регионалното развитие и благоустройство днес даде началото на рехабилитацията на Ришкия проход. Започва ремонтът на пътя Шумен - Карнобат.
Плевнелиев отбеляза, че това е път от стратегическо значение, тъй като осигурява и подпомага логистичната връзка между северната ни граница с Румъния и южната с Турция. Проектът предвижда реконструкция на всички големи 23 пътни съоръжения - мостове и жп надлези.

След рехабилитацията на пътя ще се осигури по-висока степен на безопасност и комфорт на движението, както и ще се удължи експлоатационния живот на пътя. Отсечката, която ще се рехабилитира, е с дължина 90 километра, а стойността - 23 000 585 евро.
Финансовите средства се осигуряват по "Проект транзитни пътища", от Европейска инвестиционна банка и републиканския бюджет.