По думите му може да се говори за бърза и съвременна железница, която ще даде нов тласък не само на региона, предадоха "Фокус" и БТА.

Винаги съм казвал, че когато има движение, с него идват и парите, инвестициите и съпътстващите бизнеси и това е работа за хората, коментира Борисов.
С проекта се откриват 600 нови работни места. Днес правим нещо, което 20 години хората са чакали, похвали се министър- председателят.

Общо над 216 млн. лева ще бъдат инвестирани в обновяването на трасето, което ще отговаря на всички европейски изисквания. Скоростта на влаковете, които ще се движат по ж.п.-линията, ще нарасне от 100 на 160 км/час, каза министърът на транспорта Александър Цветков.

Българска и италианска фирма ще изпълняват ремонта, който е разделен на две отсечки.
Пусковият срок за първата отсечка - от село Михайлово до село Калояновец, е 15 месеца, а за втората отсечка - от Стара Загора до Ямбол, е 38 месеца. До 2014 година инвестициите в обновяването на ж.п.-инфраструктурата ще достигнат 1 млрд. лева, обясни Цветков. От Европейската комисия нашата страна има възможност да получи за ж.п.-проекти 2,5 млрд. евро.

На старта на ж.п.-проекта в старозагорското село Калояновец дойдоха и министърът на финансите Симеон Дянков, посланикът на Италия у нас Стефано Бенацо, областният управител на Стара Загора Йордан Николов, кметът на Стара Загора Светлин Танчев, депутати и много хора от региона.

Снимка за спомен с премиера си направи групата за народни песни от село Калояновец "Шарена китка", която изпълни за него песента "Царят е хабер проводил".