Тя ще обсъди актуални въпроси от двустранното сътрудничество, в частност участието на сръбската страна в строителството на българската АЕЦ „Белене”, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от Фокус.

В руското посолство Комаров и членовете на делегацията ще се срещнат със сръбския министър на енергетиката Милутин Мърконич, със съветника на премиера на страната Мирко Цветкович, с бившия министър на енергетиката Петър Шкундрич, както и със секретаря на енергийното министерство Душан Мракич.

На 12 януари българският премиер Бойко Борисов посочи, че съдбата на руския проект за строителството на АЕЦ „Белене” ще бъде решена в близките три седмици.

Преди две седмици пък руският вестник „Взгляд съобщи, че финландският концерн „Фортум” има намерение да закупи 20% от бъдещата проектна компания за АЕЦ „Белене”, позовавайки се на недатирано изявление на българския премиер Бойко Борисов.

Конкурсът за изграждането на АЕЦ „Белене” бе обявен през 2005 година, като победител стана руската компания „Атомстройекспорт”.

За да решат проблема с оттеглянето на германската RWE, страните подписаха меморандум за създаването на проектна компания, в която българската страна получава контролен дял, руската държавна корпорация „Росатом” – 40-45%, а финландският концерн „Фортум” и френската компания „Алтран” – по 1%, с възможност да увеличат дела си до 25% за сметка на дяловете на Русия и България. Сърбия прояви интерес към участие в строителството на АЕЦ през 2010 г. и заяви за готовността си да купи дял от 5 процента от проекта, но така и не влезе в проекта.
На 30 септември 2011 година бе подписано ново споразумение за удължаване на преговорите по строителството до 31 март 2012 година.