С какво ще запомним този ден?

Оттук нататък ще слушаме всякакви екстравагантни предложения, докато накрая не се подреди пасиансът на американското посолство за кабинет, останалото е театрална игра - още от коментара на журналиста Явор Дачков чуйте в Podcast новините.

И още от темите, които ще чуете: 

От "Демократична България" обявиха, че след свикване на парламента ще внесат проект на решение за изпращане на военнотехническа помощ за Украйна. От партията осъждат решението на президента Румен Радев да не подпише декларацията на деветима европейски лидери срещу анексирането на четири украински територии от Русия. Партията настоява също държавният глава да свика Консултативния съвет по национална сигурност с парламентарните формации, за обсъждане рамката на позициите на българската държава по всички въпроси, свързани с войната в Украйна и политиката на Кремъл към Европейския съюз и НАТО.

След като се появиха съобщения за очаквана "промяна на специалната военна операция" в Украйна, президентският говорител Дмитрий Песков обяви пред журналисти, че Владимир Путин не планира подобно обръщение към руския народ, и че операцията няма да приема статут на "антитерористична", а тези новини той нарече фалшиви.

Скандалът около американския шахматист Ханс Нийман се разраства със светкавични темпове, след публикуването на доклад от авторитетния сайт chess.com. В доклада от 72 стр. най-голямата платформа за онлайн шахмат уличава американеца в над 100 измами по време на игри. Името на 19-годишния американец се прочу след обвиненията от страна на световния шампион Магнус Карлсен, че Нийман си служи с измама, а още по-шокиращ бе начинът на въпросната измама. Според Карлсен американецът използва секс играчка в задника си, чрез която получава вибрации за точните ходове. Шокиращите на пръв поглед обвинения бяха подкрепени от огромна част от шахматната гилдия, включително и от водещите сайтове за шахмат по света, съобщава "Корнер".

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко? 

Едномесечно момченце оцеля след сложна сърдечна операция. Къде у нас бе извършена тя? Чуйте в Podcast новините.