Защо денят започва така?

Очакваме до часове заповедта на здравния министър за това къде и как ще влизаме със "зелен сертификат". Предполага се, че такъв документ ще се изисква от учители, медици и социални работници, както и от всички граждани, които искат достъп до обществените места с много хора.

След като държавата се зае с мерки срещу скачащите цени на електроенергия и синьо гориво, а инфлацията отбеляза 9-годишен рекорд, ви питаме: "Ще издържи ли личният ви бюджет, ако цените се качат още?". Пишете ни на PodcastNews@dir.bg.

След 20 години популярните герои от британския детски сериал "Телетъбис" се завърнаха с нов албум. Предишният им бе издаден през далечната 1998 г. 

В Китай ще наказват родители, ако децата им са непослушни. Това е заложено в законопроект, който предстои скоро да бъде разгледан. 

Подробно за темите от началото на деня чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

През септември годишната инфлация в България рязко скочи и от 3,7% през август, стигна близо 5%, съобщиха вчера от Националния статистически институт. "24 часа" отбелязва, че това на практика е 9-годишен рекорд. За последен път годишна инфлация от 4,9% у нас е отбелязвана през септември 2012 г., като тогава бе започнало първото възстановяване на икономиката след голямата финансова криза и за един кратък период от няколко месеца - от края на лятото на 2012 г. до зимата, годишната инфлация се движеше между 3,5 и 4,9%. После обаче индексите се успокоиха и толкова голямо нарастване на цените на годишна база не се наблюдаваше до пандемията. 

Ето защо ви питаме: 

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа.  

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.

Снимка: Dir.bg