С какво ще запомним този ден?

В разгара на четвъртата вълна на COVID у нас няма да се въвеждат нови мерки, но ще бъде засилен контролът върху спазването на действащите. Според главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев носенето на маски от учениците над 4 клас и от всички учители трябва да е задължително, а не препоръчително. На видеоконференция експерти са обсъдили епидемичната обстановка в страната, а данните показват нарастване на регистрираните случаи при децата и учениците, както и сред хората в домовете за възрастни.

Бившият министър от кабинета "Борисов" Николай Младенов е вторият българин в Досиетата "Пандора". Той е регистрирал офшорна фирма на Сейшелите през август 2013 г., няколко месеца след като напуска българската политика и седмица след като става специален пратеник на ООН в Ирак. Дипломатът поема поста на представител на ООН в Ирак на 2 август 2013, а фирмата е учредена на 9 август, пише Bird.bg, българският партньор на Международния консорциум на разследващите журналисти, огласил Досиетата "Пандора".

Държавната подкрепа за бизнеса, заради шоковото поскъпване на електроенергията засегнало фирмите, които не си избраха търговец на ток до 1 юли, не може да се приложи за домакинствата, защото те все още са на регулирания пазар. Ексклузивен коментар по темата на икономиста от КТ "Подкрепа" Ваня Григорова чуйте в подкаст новините.

Снимка: Жана Цонева

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic