Какво се случи до този час?

Груби изчисления на държавния регулатор показват: от Нова година парното и токът ще поскъпнат с от 20 до 30 процента. 

Евентуално от 1 януари ще има повишение на цените, във връзка с динамиката на европейските пазари и на цената на газа основно. Промяната - дали ще е 20% или повече, коментират се, хвърлят се едни проценти, аз се страхувам вече да обявявам конкретни проценти, тъй като е изключително динамичен пазарът", заяви пред БНР Пламен Младеновски, директор на дирекция "Електроенергетика и топлоенергетика" в КЕВР.

За 11 години минималното възнаграждение у нас е пораснало едва с 380 лева. Все още сме държавата с най-ниската минимална заплата в ЕС, пише "24 часа". Минималната заплата трябва да се вдигне през следващата година, заради инфлацията, смята служебният вицепремиер Гълъб Донев. Но по думите му едва ли ще е възможно да стигне до 764 лева, както предложиха от КНСБ. Със заявката си Донев предизвика предупреждения от бизнеса, че ще има фалити на малки фирми, които и без това изнемогват заради пандемията и високите сметки.

Кой е художникът, нарисувал картина със заглавие "Жили като пчела", ще разберете в края на подкаст новините.

"Тези, които не желаят да живеят в COVID свят, с COVID морал и COVID норми, не искат нито истински, нито фалшив сертификат" - още от вашите коментари по днешната ни анкета: "Започнала е търговия с COVID сертификати. Предлагали ли са ви?" очаквайте в края на подкаст новините.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

"Започнала е търговия с COVID сертификати. Предлагали ли са ви?"

До този момент превес имат отговорите "Не". Анкетата продължава. Гласувайте и коментирайте в страницата на подкаста. Експертен коментар по темата очаквайте във вечерния новинарски Podcast точно в 18 часа.

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.