С какво ще запомним този ден?

Коалиции, които преди изборите изглеждат невъзможни, след това могат да намерят основание - какви възможни партньорства очаква политическият анализатор от фондация "Стража" Здравко Черкезов ще чуете в Podcast новините. 

И още от темите на 1 август:

Президентът разпуска 47-ото Народно събрание утре. Служебен премиер ще бъде Гълъб Донев, предсрочните избори ще са на 2 октомври. Утре ще бъдат представени и приоритетите на служебния кабинет. За служебен министър-председател е назначен Гълъб Донев, настоящ секретар по социални политики и здравеопазване на президента Румен Радев. Донев беше вицепремиер в предишните два служебни кабинета, назначени от държавния глава. Той ще има четирима заместници - министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров, министърът на транспорта Христо Алексиев, министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и Атанас Пеканов, който ще бъде вицепремиер по управление на европейските средства. Сред познатите лица в новия кабинет виждаме още бившият депутат от БСП Весела Лечева, която ще управлява спорта, сегашният депутат Крум Зарков, който ще отговаря за правосъдието, проф. Велислав Минеков, който отново ще отговаря за културата.

Хванаха шофьор да кара с 254 км в час на магистрала "Европа" при разрешени 110 км в този участък. Нарушителят ще трябва да плати глоба от над 1500 лева, а проверка ще установи дали нарушението е системно и тогава глобата се вдига двойно. Ако има предишни такива нарушения, ще му бъде отнета и шофьорската книжка за 6 месеца.

Легендата Фернандо Алонсо няма да спира да се съзтезава във Формула 1, предаде "Корнер". Само два дни след 41-ия си рожден ден, испанският шампион вече има подписан договор за няколко години с отбора на "Астън Мартин". Новината съобщи финансираният от канадския милиардер Лорънс Строл отбор, като не се уточнява продължителността на договора, а само, че е за няколко години. Това се случва само няколко дни, след като четирикратният шампион Себастиан Фетел обяви, че този сезон ще е последен за него, а едното пилотско място в "Астън Мартин" остава свободно. Фернандо Алонсо от своя страна има договор до края на сезона с "Алпин Рено".

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

Какво ни впечатли преди малко?

53-годишна българка продаде жилището на родителите си в Пловдив, за да заживее с мъж от Нидерландия, но след като получил парите, той изчезнал. Каква е съдбата му, чуйте в Podcast новините.