С какво ще запомним този ден?

На вчерашния протест срещу "зеления сертификат" МВР се справи относително добре, смята адвокат Николай Хаджигенов. Екслузивният коментар на бившия депутат и част от организаторите на антиправителствените протести през лятото на 2020-а може да чуете само в Podcast новините.

И още от темите на 13 януари:

При достигане на 80 процента заетост на леглата за интензивни грижи, се затваря всичко, освен хранителните магазини и аптеките, предвижда националният оперативен план за справяне с COVID. Държавата ще плаща 20 процента от загубените продажби на бизнеса при влизане в етап 4 - пълното затваряне. Тогава големите ученици минават изцяло онлайн, а за малките ще се преценява според ситуацията.

ЦСКА с първото си за зимата попълнение - бразилецът Маурисио Гарсес де Жезус. Той идва под наем от тима на Бруске, който се състезава във второто ниво на местния футбол. Футболистът е на 25 години и играе като ляво крило, но може да бъде използван и на други атакуващи позиции. Договорът му за наем е до края на сезона, но има заложена клауза за откупуване, ако ЦСКА прецени, че иска да задържи бразилеца и през следващия сезон.

С какво още ще запомним този ден, чуйте във вечерните Podcast новини.

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic